Δράσεις και εκδηλώσεις της ομάδας μας

Η Συνδεδεμένη Τάξη

Το prohect “Η Συνδεδεμένη Τάξη” απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς. Μέσα σε τέσσερις τρίωρες συναντήσεις και μέσα από συζητήσεις και βιωματικά θα μάθουμε, θα διευρυνθούμε και θα αποκτήσουμε μια νέα, νευροβιολογικά ενημερωμένη οπτική πάνω στη μάθηση στην τάξη.

Περισσοτερα
Σύνδεση και Επανόρθωση

Στο τρίωρο αυτό εργαστήρι θα προσεγγίσουμε μέσα από συζητήσεις και βιωματικές ασκήσεις τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επιδιώξουμε και να ενισχύσουμε τη σύνδεση στις μεγάλες αλλά και στις μικρές στιγμές της ημέρας. Το εργαστήρι απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.

Περισσοτερα
Καλλιεργώντας μια Κουλτούρα Συναίνεσης στο Σπίτι

Ανάμεσα σε βιωματικές ασκήσεις & ομαδικές συζητήσεις θα προσεγγίσουμε τον ορισμό της συναίνεσης, καθώς & τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την επικοινωνήσουμε στα παιδιά μας & να την εφαρμόσουμε μαζί τους, ενδυναμώνοντάς τα.

Περισσοτερα
Superhero Play webinar

Οι υπερηρωικές περιπέτειες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής των παιδιών. Θα συζητήσουμε θέματα που προκύπτουν από το υπερηρωικό & το συγκρουσιακό παιχνίδι & θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε η καθεμιά & ο καθένας μας την προσωπική μας στάση απέναντι σε αυτά.

Περισσοτερα
Παίζω & Συνδέομαι με το Παιδί μου

Στο εργαστήρι "Παίζω & Συνδέομαι με το Παιδί μου" θα μιλήσουμε για την αναγκαιότητα του παιχνιδιού, τις μορφές που αυτό μπορεί να πάρει, τη σημασία και τη σημαντικότητα του συναισθηματικού δεσμού (attachment) μεταξύ φροντίστριας/ή και παιδιού και πως αυτός μπορεί να ενισχυθεί μέσω του παιχνιδιού.

Περισσοτερα
To Παιχνίδι ως Μέσο Επικοινωνίας

Σε ένα εργαστήρι που απευθύνεται στους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καλυβίων Πέλλας η Άντα Ακριτίδου και ο Στέλιος Κυμπάρης θα μιλήσουν για τους τρόπους με τους οποίους το παιδί αποπειράται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του παιχνιδιού

Περισσοτερα
Messy Play και Εικαστικά: Διαδικασία & Τελικό Αποτέλεσμα

Το messy play και τα εικαστικά ως εργαλεία, ως παιχνίδια, ως μέσα έκφρασης και μάθησης. Πώς λειτουργούν και που βοηθούν στην ανάπτυξη των παιδιών; Πώς μπορούμε να σταθούμε αρωγοί στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη έκφραση του παιδιού;

Περισσοτερα
Όλες οι e-mamades για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ

Την Κυριακή 20/10 θα αρχίσουμε να μαζευόμαστε στο The PARTY house από τις 10:00 για τον Παναγιώτη Ραφαήλ. Σκοπός μας είναι να μαζέψουμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε στους κουμπαράδες που θα υπάρχουν στην εκδήλωση, για το μωρό που ένωσε τις καρδιές μας.

Περισσοτερα
Play Therapy! – Μία παρουσίαση για γονείς

Το Play Therapy χρησιμοποιεί το παιχνίδι, που είναι ο φυσικός τρόπος έκφρασης των παιδιών, και τις δημιουργικές τέχνες, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν το δυναμικό τους και ουσιαστικά να μάθουν να βοηθάνε μόνα τους τον εαυτό τους.

Περισσοτερα
Συνδέομαι με το Παιδί μου

Σε ένα τρίωρο εισαγωγικό εργαστήριο για γονείς θα μιλήσουμε για την αναγκαιότητα του παιχνιδιού, την σημαντικότητα του συναισθηματικού δεσμού (attachment) μεταξύ βασικού φροντιστή και παιδιού και πώς αυτός μπορεί να ενισχυθεί μέσω του παιχνιδιού.

Περισσοτερα