Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

θεραπεία

Ως Μυρτώ και Στέλιος δημιουργήσαμε το Θεραπαίζειν στα τέλη του 2018, έπειτα από πολλή συζήτηση και ανατροφοδότηση από το φιλικό και επαγγελματικό μας περιβάλλον.

Σκοπός του Θεραπαίζειν αποτελεί η οργάνωση του πλαισίου λειτουργίας μας και των υπηρεσιών συμβουλευτικής και παιγνιοθεραπείας που παρέχουμε σε ενήλικες, παιδιά και οικογένειες. Αντιλαμβανόμαστε τη συμβουλευτική ως μια διαδικασία σύνδεσης και θεραπείας που οδηγεί σταδιακά στην προσωπική ανάπτυξη. Έτσι προέκυψε και το Θεραπαίζειν, ως ανεπτυγμένη οντότητα της προϋπάρχουσας επαγγελματικής μας πορείας. Το Θεραπαίζειν αποτελεί την προσπάθειά μας να πλαισιώσουμε τις υπηρεσίες μας, να τις επικοινωνήσουμε και προσφέρουμε σε ένα πιο ευρύ κοινό, που θα μοιράζεται τις αξίες μας.

Στον πυρήνα των αξιών μας εντοπίζονται:

  • η αποδοχή
  • η ενσυναίσθηση
  • ο σεβασμός στον άνθρωπο και σε κάθε έμβιο ον
  • η εμπιστοσύνη στην τάση κάθε προσώπου να επιδιώξει την ανάπτυξη και την πραγμάτωσή του


Οι πρακτικές μας διέπονται από τη έμφαση που δίνουμε στην επικοινωνία και τη σύνδεση, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στην δημιουργική έκφραση του προσώπου.

Στόχος μας είναι το Θεραπαίζειν να αποτελέσει ένα κύτταρο πληροφόρησης, ενδυνάμωσης και ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας και προσωπικής ανάπτυξης.